vrijdag 9 november 2012

Reinigen edelstenen

Ik heb jullie al wel het één en ander verteld over de aanschaf van kristallen. Van belang is te weten dat zij niet direct zullen werken bij aanschaf maar dat zij enkel zullen werken bij liefdevolle verzorging. Op het eerste gezicht klinkt dit misschien gek maar toch is het zo.

Alles wat aandacht krijgt, gaat leven. Zo ook je edelstenen.

Wanneer je een steen hebt gekozen en helemaal blij mee neemt naar huis het eerste wat je moet doen het reinigen van jouw steen! Reinigen ja, reinigen. Een steen heeft energie bij zich en vangt ook energie van iedereen die hem vasthoudt op. Dat betekent dat alle voorgangers die eerder de steen hebben vastgehouden ook een stukje energie hebben achtergelaten in de steen.
Om jezelf niet te vervuilen met hun energie. Hoewel het mogelijk wel positief kan zijn, wordt er toch veelal negatieve energie opgeslagen in de steen. Belangrijk te weten is dat er ook wel uitzonderingen die nooit opgeladen hoeven te worden maar deze zijn in de minderheid.

Je begint inmiddels al wel te vatten waarom het reinigen van je steen broodnodig is. Je wilt dat de steen werkt met jou en voor jou. Wanneer hij al vol zit met andermans energie gaat hij andere dingen doen dan jij wil. Dus aan de slag...

Er zijn een aantal manieren waarop je een steen kunt reinigen. Daarin is vooral de samenwerking tussen jou en je steen van belang. Je dient eerst te weten van deze steen wat hij/zij prettig vindt, kan hij tegen water? Of gedijt hij lekker in de aarde? Zoals je leest is dat hetgeen dat je eerst voor jouw steen moet uitzoeken. In de meeste winkels vertellen ze je dit niet bij het aankopen van je stenen. Waarom is voor mij een raadsel...het levert toch veelal ook het resultaat op dat mensen met een steen rondlopen die niet doet wat zij van hem verwacht hadden. Gevolg is dat jij niet meer gelooft in de werking van edelstenen en dus mist wat hij wél voor jou kan betekenen.

Wanneer je weet wat een steen prettig vindt, blijven er meestal wel een aantal opties over waar jij dan uit kunt kiezen. Want als je ver van het strand woont, is reinigen in de zee wat lastiger. Als je geen tuin hebt omdat je op een flat woont, wordt opladen in de aarde ook een uitdaging want je steen in de openbare tuin begraven moet je ook durven.

Ik zal jullie nu vertellen hoe je elke reinigingswijze kunt toepassen:
Misschien heb je inmiddels al een vermoeden of ergens iets gelezen of gehoord. Je kunt gebruik maken van de verschillende elementen water, aarde, vuur, lucht.
 
Reinigingsmethoden met elementen:
  1. Water Zelf maak je ook dagelijks wel gebruik van het reinigen van jouw aura, energie, ervaringen van de dag door een douche te nemen. Ditzelfde ritueel, spoelen kun je doen met jouw edelstenen. Simpelweg onder een stromende kraan houden. De duur van de reiniging verschilt per steen, per keer. Een richtlijn die ze aanhouden is zo'n 5 minuten maar je kunt beter op je gevoel af gaan. Wanneer je een vijver of aquarium hebt, zou je de steen hierin kunnen plaatsen maar alleen wanneer het een natuurlijk proces betreft zonder chemische vervuiling.
  2. Heb je een sieraad gekocht dan kan het onderstromende kraan houden wat lastiger zijn. Leg het dan 24 uur in een badje met koud water.
    Een andere manier is de steen in een badje met zeezout te leggen of op het strand aan de kustlijn. Bij de laatste optie dien je wel op te letten dat hij niet opgenomen wordt in de zee. Je kunt dit ondervangen door een visnetje of kledingnetje te gebruiken. 
  3. Aarde Een steen kun je ook begraven in de grond. Doe dit niet te lang want anders loop je net als in de zee  het risico dat de steen wordt opgenomen door het element. Onthoudt dus goed (schrijf het op) waar de steen zich bevindt.
  4. Vuur De steen kun je ook door een vlam van een kaars halen maar ook wierook en salie helpen je de steen te ontdoen van negatieve energie.
  5. Lucht Tot slot het lucht element waarbij je de steen plaats op een open plek zodat hij/zij de 'wind in de haren' krijgt.
  6.  
 Andere reinigingsmogelijkheden zijn:
  • Steen plaaten op een cluster of in een geode van bergkristal, amethist, seleniet of celestiet.
  • Zeezout, plaats de steen op een laag zout
  • Stenen in de wierook / salie plaatsen
  • Bach crab apple, reinigingsremedie badje
 
Ik heb het proces van reinigen van edelstenen beschreven. Ik hoop dat jij er mee aan de slag kunt. Vragen zijn welkom! Onthoudt dat jouw stenen ook nog opgeladen moeten worden. Nieuwsgierig hoe dat moet? Schrijf je in op mijn blog en je wordt automatisch op de hoogte bracht van mijn laatste bericht. Binnenkort volgt meer over edelstenen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten